Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Veerkracht voor kinderen

Veerkracht is er voor de kinderen in de crisisopvang van Zienn. Voor jongere kinderen en ook voor tieners. Een begeleider praat met je over hoe het met jou gaat en over wat jij graag wilt. Het doel is dat jij je goed voelt.

Wat is Veerkracht?

Je woont tijdelijk in Crisisopvang Leek of Crisisopvang Burgum. Met je ouders of met alleen je vader of moeder. Jullie konden niet meer in je huis blijven wonen. Alles is anders en misschien voel je je niet goed door alles wat er is gebeurd. De begeleiders in de Crisisopvang praten met je over hoe het met je gaat en over wat je graag zou willen. Dat doen ze op een speciale manier, die manier heet Veerkracht.

Hoe werkt Veerkracht?

De begeleiders praten met je. Ze stellen je vragen, zoals:
• Wat is er gebeurd? Hoe gaat het met je?
• Hoe is het op school?
• Wie zijn belangrijke mensen voor jou? Hoe kunnen zij jou helpen?
• Wat zijn je wensen? Hoe kun je je wensen bereiken? Wie kan jou daarbij helpen?
De begeleider en jij zetten jullie afspraken in een plan. De begeleider praat ook met je vader en/of moeder. Zij zijn immers je ouders en verantwoordelijk voor hoe het met jou gaat.

En dan?

De begeleider helpt je het plan uit te voeren. Jullie checken regelmatig hoe het gaat met het plan. En hoe met jou gaat natuurlijk! Veerkracht helpt je om je goed te voelen.

Veerkracht aan Huis

Vanuit Crisisopvang Burgum en Leek biedt Zienn ook de ambulante jeugdhulp Veerkracht aan Huis. Een begeleider van Zienn komt bij een gezin thuis om ouders en kinderen te ondersteunen met de methodiek Veerkracht.

Folder Veerkracht