Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Activiteitenproject Skrep

Skrept biedt werkzaamheden aan voor mensen uit Leeuwarden die geen thuis of geen dak boven hun hoofd hebben. De Skrepmedewerkers helpen hen op weg naar het leven dat ze graag willen. Wederzijds respect en vertrouwen zijn hierbij erg belangrijk. Want wat bij de één past, past niet altijd bij de ander. Doorstroom naar een re-integratietraject is een optie, maar ook begeleiding door Zienn of een andere instantie. Soms is gewoon aan de slag zijn bij Skrep al een grote verbetering van de situatie.

Wij begeleiden aan de hand van de methodiek Krachtwerk. Bij Krachtwerk ligt de focus op krachten en talenten.

Voor wie?

Dak- en thuislozen in Leeuwarden die overdag graag aan de slag willen. Zij kunnen meedoen aan de activiteiten van Skrep!

De activiteiten?

  • Textiel, schoenen en huisraad sorteren voor de kringloopwinkel. Wat is nog goed en wat kan er weg?
  • Zwerfvuil ruimen in Leeuwarden. We lopen steeds een andere route. Tijdens festivals houden we het festivalterrein schoon
  • De wijk Welgelegen in Leeuwarden vrijhouden van onkruid, blad en zwerfvuil
  • Creatief bezig zijn met allerhande materialen en technieken. Soms in opdracht en vaak is het vrij werken

Bij elke activiteit doet er een begeleider van Skrep mee.

Wat kost Skrep?

Skrep kost niets. Sterker nog… Skrep levert geld op. Want deelname levert € 5,50 per dagdeel op voor iedere deelnemer; per week mag iedereen vier keer aan de slag en op de uitkering wordt niet gekort. Je krijgt na afloop van elke activiteit betaald.

Aanmelding

Aanmelding kan bij Skrep zelf. Skrep werkt vanuit de Dagopvang van Zienn (Zuidergrachtswal 17) en de Dagopvang van het Leger des Heils (Tuinen 32) in Leeuwarden. Daar hangen ook de werkroosters. We werken elke maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag in de ochtend en in de middag. Je kunt je op de ochtend en/of in de middag inschrijven voor de activiteit van dat moment. Welke dat is, staat op het werkrooster dat in de dagopvang-locaties en in de Nachtopvang van Zienn hangt. Kom op tijd, want we beginnen in de ochtend om 09.15 uur en in de middag om 12.45 uur. Soms willen er meer mensen meewerken dan er plaats is. Dan is er een loting.

W3-project

Skrep begeleidt het werken in het ‘wonen-werken-welzijn project’. Wie meedoet in het project, krijgt een woning en drie dagen dagbesteding. Zo kan iemand werken in de natuur (groenvoorziening), op de boerderij en/of kluswerk doen met de klussenbus. Ook aan het welzijn wordt gewerkt: er is ondersteuning aan huis van Zienn en/of verslavingszorg. Dit is niet vrijblijvend, van deelnemers wordt actieve medewerking verwacht. Het accepteren van ondersteuning is dan ook essentieel.

Adres:

Zuidergrachtswal 17
8933 AE Leeuwarden
tel. 088 066 31 90

Openingstijden:

  • Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
    van 9.15 uur - 12.00 uur en van 12.45 - 15.30 uur