Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Reload2GO

Is er veel ruzie thuis, is de situatie onhoudbaar geworden, dreigen je ouders je het huis uit te zetten? Of wil je zelf vertrekken? Misschien is Reload2Go iets voor jou. Dit begeleidingstraject is speciaal voor jongeren van 17 tot 23 jaar en kan worden ingeroepen op het moment dat eerdere hulp niet het gewenste resultaat heeft gehad. Het ouderlijk huis verlaten lijkt de enige en laatste oplossing…

Reload2GO richt zich juist op het voorkomen van dak- en thuisloosheid en heeft een unieke aanpak. Gedurende 2 tot 3 weken is een vaste begeleider gemiddeld 2 uren per dag in jullie gezin aanwezig, met als doel om de situatie tot bedaren te brengen. De begeleider kijkt naar de wensen en mogelijkheden om aan goede verhoudingen tussen de gezinsleden te werken, zodat een gedwongen vertrek uit het gezin kan worden voorkomen. Zo kan er gezocht worden naar mogelijkheden die nog niet eerder in beeld waren. Een stabiele thuissituatie heeft natuurlijk de voorkeur. Is dit niet meer mogelijk, dan ondersteunen ze bij het zoeken naar een woonsituatie die het best past.

Kosten en voorwaarden

Begeleiding door Reload2GO wordt gefinancierd vanuit de WMO. Daarvoor heb je een beschikking van de gemeente nodig. Zienn kan helpen die aan te vragen. Mogelijk is er sprake van een vierwekelijkse eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen.

Aanmelding

Jongeren en ouders kunnen zichzelf aanmelden voor Reload2GO, door contact op te nemen met Chris de Jong. Via mail of telefonisch op: 06-10 46 74 28

Reload2GO

Het begeleidingstraject Reload2GO wordt in een andere vorm al geruime tijd toegepast in Crisisopvang Leek. Hier richt de begeleiding zich op een zo kort mogelijk verblijf. Met succes! Jongeren stromen sneller door naar een woning en verblijven hierdoor korter in de opvang.

Het project Reload2GO is mogelijk dankzij een bijdrage van het Kansfonds
Afbeeldingsresultaat voor logo kansfonds