Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Thuis blijven wonen met ThuisPlus

Met ThuisPlus van Zienn krijg je ondersteuning aan huis en zijn de begeleiders altijd bereikbaar als er extra hulp nodig is. Zo krijg je altijd genoeg hulp en kun je thuis blijven wonen.

Voor wie is ThuisPlus?

ThuisPlus is voor mensen die zelfstandig willen (blijven) wonen en daar hulp bij nodig hebben. Door bijvoorbeeld psychiatrische problemen en misschien verslaving lukt het moeilijk om goed voor jezelf en het huishouden te zorgen. De begeleiders van Zienn komen bij je langs en helpen je. Zo kun je thuis blijven wonen en hoef je niet te verhuizen naar een locatie voor Beschermd Wonen. ThuisPlus kan ook een vervolgtraject zijn van Beschermd Wonen.

Wat is ThuisPlus?

Bij ThuisPlus krijg je meer ondersteuning aan huis dan bij gewone thuisondersteuning. Je huurt zelf een woning en de begeleiders komen meerdere keren per week of zelfs per dag bij je thuis langs. Daarvoor plannen jullie afspraken. Ook buiten de afspraken om kun je terugvallen op de begeleiding. Er is altijd (ook ‘s nachts) iemand die je kunt bellen als er onverwacht hulp nodig is of als je iemand wilt spreken. Zo is begeleiding altijd dichtbij.

Welke begeleiding krijg je?

Je krijgt die begeleiding die je nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven wonen en leven. Het gaat om begeleiding bij bijvoorbeeld:

  • geldzaken en administratie
  • goede dagindeling en zorgen voor jezelf
  • huishouden, schoonmaken en boodschappen
  • onderhouden van contacten met familie, vrienden, kennissen, mensen in de buurt
  • contacten met andere hulpverleners en instanties
  • vinden van werk/dagbesteding

Jij en je begeleider maken een begeleidingsplan. En als de begeleider inschat dat jij extra ondersteuning kunt gebruiken, komt hij vaker langs. Als het nodig is, kun je bovendien korte tijd in een voorziening van Zienn logeren. Zo krijg je altijd de juiste hulp.

Aanmelden en informatie

Voor aanmelding of bij vragen kun je terecht bij het Aanmeldpunt van Zienn. Het kan zijn dat je voor onze ThuisPlus-begeleiding een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betaalt.

In Friesland is er een ThuisPlus team dat vanuit al onze locaties daar werkt, neem voor informatie en aanmelding contact met hen op via thuisplus@zienn.nl of 088 – 066 34 80 (24-uur bereikbaar).

Folderkaart