Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Langdurige zorg via de Wlz

De Wlz staat voor de Wet langdurige zorg. Via deze wet heb jij langdurig recht op zorg. Bijvoorbeeld omdat je als gevolg van psychische problemen moeite hebt om goed voor jezelf te zorgen en zelfstandig te wonen. In die situaties kun je bij ons wonen. Wij helpen je bij het wonen en bij alledaagse dingen. Denk aan je huishouden, je geldzaken en allerlei andere regelzaken.

De begeleiding

Je krijgt een eigen begeleider op de woonlocatie. Met deze begeleider overleg je over je zorg. De begeleider helpt je vast te stellen welke zorg je nodig hebt en regelen die voor je. Er zijn medewerkers op de locatie die je bij van alles kunnen helpen. We nemen niet alles over hoor, wat je zelf kunt doe je ook zelf. Dat heet krachtgericht werken en onze begeleidingsmethode heet Krachtwerk.

We werken heel nauw samen met de GGZ, die komt langs om je hulp bij psychische problemen te geven. En als je een verslaving hebt, kunnen we ook verslavingszorg inschakelen. Zo bieden we je alle hulp die je goed kunt gebruiken.

Waar bieden we Wlz?

Wij bieden Wlz-zorg op verschillende woonlocaties, die heten bij ons ook wel Sociaal Pension. We hebben Wlz-zorg in

  • Ons Sociaal Pension in Sneek
  • Sociaal Pension Drachten
  • Sociaal Pension Hoekstersingel in Leeuwarden
  • Het Sociaal Pension Bonifatius in Leeuwarden
  • Sociaal Pension Hoogezand (in de provincie Groningen)
  • En in Zorgopvang De Marene in Leeuwarden. Hier kun je ook terecht als je vanuit de Wlz langdurige verpleging en verzorging nodig hebt

Meer weten? Of Aanmelden?

Wil je meer weten over Wlz-zorg van Zienn? Dan kun je terecht bij het Aanmeldpunt. Dat mag iemand anders ook voor je doen. Bij het Aanmeldpunt kunnen ze ook regelen dat je wordt aangemeld bij Zienn en je informeren over wachttijden en kosten. Na Aanmelding krijg je een gesprek met een medewerker van Zienn, bijvoorbeeld een intaker. Die geeft je ook meer informatie.