Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

InSightOut

Ben je dakloos of word je dat misschien? Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Kom je uit de gemeente Grootegast, Leek, Zuidhorn, Marum (Westerkwartier)? Dan is InSightOut van Zienn misschien iets voor jou. InSightOut is een woning met begeleiding! Je hoeft niet naar de crisisopvang, maar huurt je eigen woning in een Westerkwartier-gemeente. De woning is gekoppeld aan een jaar thuisbegeleiding van Zienn. In dat jaar ontdek je wat er bij zelfstandig wonen komt kijken en wat jij nodig hebt om goed verder te kunnen.

Voor wie?

Voor jongeren die

  • Tussen de 18 en 27 jaar zijn;
  • Uit een Westerkwartier-gemeente (Grootgast, Leek, Zuidhorn, Marum) komen en graag in die omgeving willen blijven;
  • Geen onderdak hebben of dakloos dreigen te raken;
  • Met thuisbegeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Over de begeleiding

Bij aanmelding gaan we met jou na of een InSightOut-traject en een eigen huurwoning bij je passen. Misschien heb je nog nooit zelfstandig gewoond, maar dat geeft niet. Je staat er namelijk niet alleen voor en krijgt een begeleider van Zienn. De begeleider komt op afspraak bij je thuis langs om je te ondersteunen bij alles wat bij zelfstandig wonen komt kijken, zoals: geldzaken, budgetteren, huishouden, dagritme, werken/leren, zelfzorg, administratie, werken/leren. Jij en je begeleider bespreken samen welke hulp je krijgt en leggen afspraken vast in een actieplan dat jullie regelmatig aanpassen.

InSightOut duurt een jaar

Het InSightOut-traject duurt een jaar en in het begin zal er veel te regelen en bespreken zijn. Je begeleider komt eerst zo’n 6 uur per week bij je langs en later minder vaak. Waar leer je beter zelfstandig wonen dan in je eigen huis? Omdat jij steeds meer zaken zelf oppakt, kan de begeleiding namelijk worden afgebouwd.

In de begeleiding is ook aandacht voor sociale contacten en het opbouwen van een netwerk van mensen om je heen. Iedereen heeft immers mensen op zich heen nodig. Denk daarbij aan vrienden, bekenden, familie en hulpverleners die van betekenis voor jou zijn. Als het InSightOut-traject voor bij is en de Zienn-begeleider afscheid van je neemt, kunnen zij voor jou een steun een in de rug zijn.

Je eigen woning

De woning die je huurt, is van woningcorporatie Wold & Waard. Het huurcontract staat op naam van Zienn, dus je betaalt je huur dus aan Zienn. Maar als alles goed gaat, krijg je de woning na een jaar op jouw naam!

De kosten

Je betaalt huur en andere woonkosten. Verder zijn er aan de begeleiding van Zienn geen kosten voor jou verbonden.

Aanmelden

Aanmelden voor het InSightOut-traject kan bij het Aanmeldpunt van Zienn. Ook voor meer informatie kun je bij het Aanmeldpunt terecht.