Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Motiverende Gespreksvoering

Hoe ontdek je met iemand waar krachten liggen? Hoe motiveer je mensen om hun doelen te bereiken? Hoe krijg je mensen in beweging? Zienn doet dat met Motiverende Gespreksvoering als gespreksstijl, deze stijl is vooral geschikt voor mensen die moeilijk tot gedragsverandering te motiveren zijn.

Met Motiverende Gespreksvoering verleid je mensen als het ware tot gedragsverandering. Het is daarmee een uitstekende manier om Krachtwerk uit te voeren. Krachtwerk is onze krachtgerichte begeleidingsmethodiek. Aan de hand van Krachtwerk ontdekken mensen waar hun krachten en talenten liggen, en die van hun netwerk. We stimuleren ze die krachten en talenten in te zetten om hun leven weer op de rit te krijgen.

De organisatie FCB schreef in hun nieuwsbrief ‘Ruim Baan’ het artikel  de taal van verandering’ (check pagina 18 en 19) over waarom en hoe Zienn de gesprekstechniek heeft ingevoerd.

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

Met Motiverende Gespreksvoering help je iemand om diens tegenstrijdige gevoelens te verwoorden door te luisteren, met de juiste (open) vragen, de juiste woordkeus en met een persoonlijke/directe gesprekstoon. Zo help je mensen de eigen wensen helder te krijgen en de eigen drijfveren te ontdekken om die wensen waarheid te laten worden. Vanuit eigen motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel zet iemand sneller stappen tot verandering. Motiverende Gespreksvoering helpt dus bij de uitvoering van Krachtwerk.

Zo werkt Zienn krachtgericht

Krachtwerk en Motiverende Gespreksvoering gaan beide uit van kansen en oplossingen, niet van problemen. Krachtgericht werken noemen we dat en dat lukt het beste als je het in de hele organisatie terugvindt, in de begeleiding, in hoe je als collega’s met elkaar omgaat, in werkgevers- en medezeggenschap. Meer weten over hoe Zienn krachtgericht werkt? Klik hier. Daar vind je een animatie.