Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

De Hemrik en Zienn in actie voor zwerfvuilvrij bedrijventerrein

28 januari 2020

Bedrijvenvereniging De Hemrik en Zienn slaan de handen ineen voor de actie ‘De Hemrik Zwerfvuilvrij!’ De cliënten van de Zienn-locaties Skrep en De Loods gaan zwerfvuil ruimen op het bedrijventerrein in Leeuwarden. Daarvoor kregen ze een bakfiets van de bedrijvenvereniging die gesponsord is door de bedrijven op het terrein en door afval- en recyclebedrijf Omrin.

100% zwerfvuilvrij

Met ‘De Hemrik Zwerfvuilvrij’ sluiten de bedrijven en Zienn aan bij de actie ‘Nederland Schoon’ waarbinnen achttien Friese gemeenten zich inzetten voor een 100% zwerfvuilvrije provincie. Harm Mink, parkmanager De Hemrik: ‘Wij gaan voor een 100% zwerfvuilvrij bedrijventerrein en zijn blij met de inzet van Skrep en De Loods. De Hemrik gaat een van de eerste zwerfvuilvrije bedrijventerreinen in Noord-Nederland worden.’

Werk, activering en participatie

De Zienn-locaties Skrep en De Loods bieden werk, activering en participatie aan dak- en thuisloze mensen. Peter Damsma, hoofd Activering & Participatie Zienn: ‘Zwerfvuil ruimen is een van de activiteiten waar de cliënten van Skrep aan mee kunnen doen. We doen dat al sinds jaar en dag in de Leeuwarder binnenstad en op festivalterreinen in de gemeente. Mooi dat we nu ook op De Hemrik aan de slag gaan. Dat doet Skrep samen met De Loods die op het bedrijventerrein gevestigd is aan de Pallasweg 10.

Bakfiets en werkhesjes

Met de bakfiets en werkhesjes die de bedrijvenvereniging beschikbaar stelt, zijn de werkers van Skrep en De Loods goed herkenbaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht