Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Lentis en Zienn starten met Beschermd Wonen in gemeente Westerkwartier

14 januari 2020

Binnen gemeente Westerkwartier is momenteel weinig aanbod van Beschermd Wonen voor mensen die dit nodig hebben. Daarom gaan Zienn en Lentis samenwerken om lokaal plekken te realiseren. Zo kunnen mensen binnen hun eigen, vertrouwde regio blijven wonen en hier de zorg krijgen die zij nodig hebben.

Te weinig aanbod in de regio

Binnen gemeente Westerkwartier is momenteel te weinig aanbod voor mensen die Beschermd Wonen nodig hebben. Hierdoor moeten zij hun eigen regio verlaten voor deze vorm van zorg. Terwijl mensen juist op hun best zijn in hun eigen, vertrouwde omgeving. Gemeente Westerkwartier, Lentis en Zienn willen dit met deze pilot veranderen.

Specialisten bundelen hun krachten

Lentis is deskundig op het gebied van behandeling en begeleiding bij psychiatrische problemen. Zienn heeft jarenlange expertise op het vlak van multi-problematiek, maatschappelijke opvang en ambulante begeleiding. Doordat de organisaties hun krachten bundelen kan een brede doelgroep ondersteund worden.

Een nieuwe locatie met veel mogelijkheden

Op het terrein van Crisisopvang Leek zijn 11 plekken beschikbaar voor de pilot. Dit waren plekken voor begeleid wonen na de Crisisopvang. De bewoners krijgen een eigen appartement met voorzieningen (douche, toilet, keuken).

Ook bieden we vanuit deze pilot ThuisPlus in de regio. Dit is een vorm van Beschermd Wonen waarbij mensen thuis blijven wonen en daar begeleiding krijgen.

Tekenen overeenkomst

Bestuurders van Lentis en Zienn hebben op 8 januari de samenwerking bezegeld met het tekenen van de overeenkomst. De locatie in Leek wordt gereed gemaakt. In het voorjaar van 2020 start de pilot officieel.

Aanmelding en meer informatie

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact zoeken met Richard Rus, r.rus@zienn.nl, telefoon 06 17 10 13 41 of met het Aanmeldpunt van Zienn.

Terug naar het nieuwsoverzicht