Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Spelen, klimmen, kliederen in nieuwe natuurspeeltuin bij Crisisopvang Leek

10 oktober 2019

Crisisopvang Leek van Zienn heeft een nieuwe natuurspeeltuin! Die biedt de kinderen in de opvang volop ruimte om buiten te spelen, te crossen, kliederen en te klimmen. Wethouder Bert Nederveen van gemeente Westerkwartier komt de speeltuin officieel openen. Dat doet hij met de aanwezige kinderen aan de hand van een spelparcours op donderdag 17 oktober om 16.00 uur. De natuurspeeltuin werd mogelijk met een bijdrage van de Stichting Kinderpostzegels.

Crisisopvang Leek vangt jaarlijks vele kinderen op

Crisisopvang Leek vangt volwassenen en gezinnen op die om welke reden dan ook dakloos zijn geworden. Jaarlijks komen er zo’n 20 gezinnen met ruim 40 kinderen en tieners naar de opvang. Ieder kind krijgt een eigen begeleider, want als je je huis en thuis hebt moeten achterlaten is extra zorg en aandacht welkom.

Natuur en spelen helpt om te gaan met moeilijke situaties

Door onderzoek is bekend dat natuur en (buiten) spelen helpen om beter om te gaan met stressvolle en moeilijke situaties. De tuin van Crisisopvang Leek leende zich prima voor een natuurspeeltuin en is in de afgelopen maanden voorzien van onder meer een cross-pad, glijbaan, duikelrek, waterpomp, stapstenen en voetbalgoals.

Mogelijk dankzij stichting Kinderpostzegels

De Stichting Kinderpostzegels heeft de natuurspeeltuin mogelijk gemaakt vanuit hun project Huisje Boompje Beestje. Dit is een samenwerking van de Kinderpostzegels, Nationale Postcode Loterij, IVN Natuureducatie en Federatie Opvang.

Terug naar het nieuwsoverzicht