Zienn - opvang en ondersteuning 0900 118 88 81

Winternoodopvang van kracht

23 maart 2020

De winternoodopvang is bij Zienn van kracht, omdat het ’s nachts koud is met vriestemperaturen en gevoelstemperaturen van flink onder de 0 graden Celsius. De regeling geldt, zoals het nu staat, tot en met vrijdagnacht – de nacht van 27 op 28 maart 2020.

Wat houdt de winternoodopvang in?

De winternoodopvang, ook wel winterregeling, houdt in dat wij al onze bedden in de Nachtopvang in Leeuwarden inzetten. Dit betekent dat we plek hebben voor 52 mensen in plaats van voor 40 mensen. Het betekent ook dat we soepeler omgaan met eventuele sancties.

Winternoodopvang en corona

De Nachtopvang Leeuwarden heeft ten tijde van corona een speciale isolatie-afdeling voor mensen met ziekteverschijnselen. De corona-maatregelen blijven ook ten tijde van de winterregeling van kracht. Dit betekent dat iedereen bij binnenkomst wordt gescreend. Bij koorts gaat iemand via een speciale ingang naar de isolatie-afdeling. Wie serieuze ziekteverschijnselen heeft, kan overdag blijven en er is dan toezicht.

Langere wachttijd bij binnenkomst

Iedereen gaat douchen voordat men de nachtopvang in kan. Zo hopen we verspreiding van het virus te voorkomen of beperken. De screen- en douchemaatregelen betekenen wel dat de wachttijd voor toegang tot de Nachtopvang langer kan zijn. We hopen en vertrouwen op ieders begrip. Zie ook: www.zienn.nl/corona

Terug naar het nieuwsoverzicht